label

Bejelentkezés

Felhasználói fiók

A lelki egészség világnapja

Kényeztesd magad egy kicsit, élvezd a csendet és nyugalmat ...

Élj a mának, élvezd a pillanatot, találd meg a békét és a csendet, szánj magadra legalább néhány pillanatot, rázd le a stresszt magadról, esetleg szerezz be magadnak valami apróságot.

Azt kérdezed miért lett ez a nap?

A Lelki Egészség Világnapjáról 1992 óta emlékeznek meg minden év október 10-én. A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte, az elmúlt években világszerte számos szervezet csatlakozott a megemlékezéshez. A világnap célja a figyelemfelkeltés, valamint a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni harc, a lelki egészség középpontba állítása.

Szeptember és októberben számos eseményt szerveznek, hogy eloszlassák a mentális betegeket övező misztikus ködöt és megismertessék a valóságot a közvéleménnyel.

Persze, ha nem szeretnél nem kell kampányolnod, máshogy is tehetsz a lelki egészségért.

De mi is az a lelki egészség? A lelki egészség az általános egészségi állapotunk része, különös tekintettel a jó közérzetünkre. Jó mutatója ennek, hogy hogyan boldogulsz a mindennapi teendőkkel, hogyan dolgozod fel a stresszt és hogyan állítod a szolgálatodba a nehézségeket, problémákat. Ha úgy találod, Te már a jó úton haladsz, gratulálunk. :). Ha még van hová fejlődnöd, olvass tovább.

Pszichológus, jóga vagy séta?

Mindezek és még ezernyi minden segíthet lelki egyensúlyod megőrzésében. Pár éve még kínos volt pszichológushoz járni, ma már általánosan elfogadott. Ha nem akarod mással megoldani problámáidat számos egyéb lehetőség áll rendelkezésedre. Jógázz és meditálj, járj el Pilates edzésre, ha a mozgalmasabb dolgokat kedveled, zumbázz.

Az én tanácsom: egy kellemes séta a lenyűgöző természetben, szépséggel körülölelve könnyű elszakadni a mindennapi problémáktól. Séta után végy forró fürdőt, lélekcsendesítő zenével és illóolajokkal.

Jó közérzettel és kiegyensúlyozottan könnyebb megbírkózni a következő nappal.